Lista cu zonele de recreere și cu punctele de interes din zonă:

- Judetul Argeș este situat in sudul Romaniei, in Muntenia, si este invecinat cu urmatoarele judete: in nord cu judetele Sibiu si Brasov, in est cu judetul Dambovita, in sud cu judetul Teleorman si in vest cu judetele Olt si Valcea.

- Resedinta judetului este municipiul Pitesti, atestat documentar pentru prima data in anul 1388.
- Cateva dintre punctele de referinta ale orasului sunt:
- Biserica Sf. Gheorghe (constructie medievala)
- Biserica Sf. Vineri
- Schitul Trivale
- Parcul Trivale
- Biblioteca Judeteana
- Piata Milea
Piata Milea este locul unde se desfasoara majoritatea manifestarilor publice din oras.

- La aproximativ 6 km est de Pitesti se afla Stefanesti, localitatea in care se gasesc podgoriile unde se produce binecunoscutul vin de Stefanesti.

- De la Pitesti, pe valea Argesului, spre nord-vest, se afla Curtea de Arges, fosta cetate de scaun a Tarii Romanesti.
In Curtea de Arges se afla complexul arhitectural din care face parte Manastirea si Biserica de la Curtea de Arges, ridicate in Evul Mediu.
Exiata o legenda in care se spune ca in zidurile locasului de cult ar fi zidita sotia Mesterului Manole,
cel care a construit biserica. Legenda spune ca ar fi fost zidita chiar de catre mester, silit sa faca acest sacrificiu pentru a putea termina constructia. Legenda a dat nastere unei balade in care se vorbeste despre construirea manastirii.


- Din Curtea de Arges, spre nord, se poate ajunge la lacul de acumulare Vidraru, unde se afla barajul cu acelasi nume.
- De la barajul Vidraru se ramifica trasee, printre care si spre Transfagarasan, sosea ce serpuieste printre munti la inaltimea de 2.034 m, si traversand printr-un tunel cu lungimea de 845 m care trece pe sub Varfurile Negoiu si Moldoveanu.

- Aproape de baraj se afla ruinele cetatii Poienari, construita pe culmea muntelui Caprioara. Ctitorie a Basarabilor, este cunoscuta si sub denumirea de "Cetatea lui Vlad Tepes". Accesul la cetate se face urcand treptele care pornesc de la baza dealului.

- Plecand din Pitesti, spre nord-est, se poate ajunge in orasul Campulung, unde de asemenea se afla numeroase constructii cu importanta istorica.

- Atat Campulung, cat si Curtea de Arges au reprezentat importante centre economice, culturale si militare.

- La circa 10 km est de Pitesti, in satul Golesti, se afla un complex de arhitectura feudala construit in 1640 de catre mesterul Stoica pentru marele vistier Stroe Leurdeanu.